Beerstro14 átlátszó logo (nagy)

Budapest Beer Week – 2024. május 20 – 26.

Kézműves sörök

Ahogy az a legtöbb nagyszerű dologgal lenni szokott, a Nemzetközi Kézműves/Kraft Sörfesztivál ötlete is egy baráti összejövetel során született meg egy budapesti sörözőben. 

Az újhullámos sörfőzés iránti szenvedély, a nemzetközi sörfesztiválok inspiráló légköre, a kreatív sörfőzőkkel való találkozások és természetesen a sör szeretete hozta létre azt az álmot, amely most, 2024 májusában valóra válik. 

Kézműves sörök

A cél egyszerű, de mégis nagyra törő: bemutatni, hogy a kézműves sörök világa – akár kisüzeminek, újhullámosnak vagy kraftnak nevezzük – nemcsak hogy elérte, de már meg is hódította hazánk söriparát.

A szervezők büszkén mondhatják, hogy számos kiváló magyar sörfőzde képviseli nemzetközi színtéren is hazánkat, és ezt a fejlődést szeretnék tovább erősíteni.

Az elmúlt években részt vettek számos külföldi sörfesztiválon, ahol rájöttek, hogy egy város hangulata milyen mértékben képes meghatározni egy fesztivál atmoszféráját.

Minden fesztiválnak megvan a saját, egyedi karaktere, legyen szó akár a Mikkeller Beer Celebration Copenhagenról, a Tallinn Craft Beer Weekendről vagy a Brewskivalról

Ez inspirálta őket arra, hogy Budapest ne maradhasson ki ebből a sorból. Szeretnék, ha a városnak legjobb és legszínesebb arcát mutathatnák meg az idelátogatóknak.

A 2024. május 20 – 26. között megrendezésre kerülő eseménnyel egy olyan fesztivált szerveznek, amelynek nincs párja sem itthon, sem a régióban. Az előre megváltott jeggyel a látogatók hat órán át élvezhetik a különféle kraft söröket, közvetlenül a sörfőzőktől csapolva, így építve hidakat a főzdék, a fogyasztók és az iparág egyéb szereplői között. 

A céljuk soha sem a tökéletes fesztivál megrendezése volt, csak a legjobbat akarták kihozni abból, amit a kedvenc fesztiváljaik inspiráltak nekik. A főesemények mellett gazdag afterparty programok lesznek, ahol a legizgalmasabb hazai és néhány külföldi zenekar is színpadra lép, mindezt kiegészítve a legfinomabb hazai kézműves sörökkel. 

A Dürer Kerttel való együttműködés lehetővé teszi, hogy a fesztivál helyszíne tökéletesen tükrözze a képviselt értékeket és minőséget. Az esemény alatt a résztvevők nem csak a kóstolónapokon vehetnek részt, hanem nemzetközi főzdék csapfoglalásai, főzdelátogatások, “találkozz a sörfőzőkkel” típusú események és koncertek is várják őket. 

Ez a hét nem csak a sör szerelmeseinek szól, hanem mindenki számára egy felejthetetlen élményt kínál, ahol a kraft sörök sokszínűségét és a zenei paletta gazdagságát egyaránt megünnepelhetjük.

A fesztivál programja

Kóstolónapok

A fesztivál szívében a kóstolónapok állnak, ahol a látogatók előre megváltott jegyükkel korlátlan mennyiségben kóstolhatják meg a legkülönlegesebb kraft söröket, közvetlenül a sörfőzőktől.

Afterpartyk

A napközbeni programokat követően az afterpartyk veszik át a stafétát. A Dürer Kert ad otthont ezeknek az eseményeknek, ahol a legjobb hazai és néhány külföldi zenekar is fellép.

Nemzetközi főzdék csapfoglalásai

A hét folyamán különböző nemzetközi főzdék veszik át a csapokat, így bemutatkozva a magyar közönségnek.

Főzdelátogatások és találkozók

Lehetőség nyílik arra, hogy a látogatók közelebbről is megismerjék a sörfőzés művészetét, és személyesen találkozhassanak a mesterekkel.

Koncertek

A zenei kínálat változatos lesz, a helyi bandáktól kezdve a nemzetközi előadókig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb zenei stílust.

Miért érdemes eljönni?

Ez a fesztivál egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók mélyebben belemerüljenek a kézműves sörök világába, megismerkedjenek a sörfőzőkkel, új ízeket fedezzenek fel, és részt vegyenek egy olyan közösségi eseményen, amely a sör szeretetének jegyében egyesíti őket. Az esemény a sörkultúra ünnepe, ahol a minőség és a kreativitás áll a középpontban.

Oszd meg ezt a cikket!

Facebook
Pinterest

Ez is érdekelhet:

Feltöltés alatt...

Milyen bor illik a halhoz

Milyen bor illik a halhoz?

Amikor borválasztásra kerül sor a halételek mellé, sokan automatikusan a fehérborok felé fordulnak, ami nem véletlen. A fehérborok frissessége, gyümölcsössége és savassága harmonikusan kiegészíti a halak finom, gyakran visszafogott ízvilágát.

Elolvasom »
Gasztrotúra Budapest szívében

Gasztrotúra Budapest szívében – Az édességek nyomában!

Budapest, Magyarország fővárosa, híres történelmi helyszíneiről, lenyűgöző építészetéről és persze, kifinomult gasztronómiájáról. A város kulturális és gasztronómiai sokszínűsége egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy mélyebben belemerüljünk az édességek varázslatos világába.  A

Elolvasom »
A steakhez milyen köret illik

A steakhez milyen köret illik?

Egy tökéletesen elkészített steak mellé a megfelelő köretek választéka széles és változatos, ezáltal mindenki megtalálhatja a személyes ízlésének megfelelőt. Az alábbiakban néhány remek ötletet gyűjtöttünk össze, amelyek garantáltan feldobják majd

Elolvasom »
Beerstro14 átlátszó logo

Telefon: +36 70 551 3599
E-mail: beerstro14@gmail.com
Cím: 1053 Budapest, Károlyi utca 12.

BEERSTRO14 Projekt Kft.  

adószám: 26254539-2-41

Niytvatartás
Scroll to Top